GDPR


Så behandlar Adviser dina personuppgifter

Adviser värnar om sina kunders, partners och anställdas integritet och är mån om att alltid följa gällande dataskyddsregelverk. Var och en har rätt till skydd av de personuppgifter som rör honom eller henne.

Vilka personuppgifter behandlas av Adviser och för vilket ändamål

Adviser kan komma att samla in personuppgifter så som namn, adress, postadress, e-postadress, telefonnummer i sin kontakt med dig.

Adviser behandlar personuppgifter för att kunna fullgöra de avtal som ingås och kunna erbjuda god service i enlighet med uppdraget till dig som kund. Behandling sker också i marknadsföringssyfte samt för att efterleva de regelverk som gäller för bolag generellt, såsom bokföringsregler.

Rätten att behandla personuppgifter grundar sig på avtalet mellan den registrerade och Adviser, på en rättslig förpliktelse eller en intresseavvägning. Personuppgifter kan komma att kompletteras genom inhämtning från privata och offentliga register vid t.ex. uppdatering av adressuppgifter.

Om du inte är kund hos Adviser

Adviser behandlar vissa personuppgifter i direktmarknadsföringssyfte. Detta görs efter en intresseavvägning. Vill du inte bli kontaktad av Adviser för sådana ändamål kan du meddela detta och dina uppgifter kommer då inte längre att behandlas för marknadsföring.

Dina rättigheter som registrerad

Är dina personuppgifter registrerade hos Adviser har du som registrerad rätt att få information om vilka av dina personuppgifter som Adviser behandlar och att invända mot viss typ av behandling. Behandlar Adviser dina personuppgifter på basis av samtycke har du alltid rätt att ta tillbaka ett sådant samtycke. Du har även rätt till rättelse av felaktiga uppgifter, rätt till radering och begränsning samt till invändning av behandling av personuppgifter.

Om du vill få information om vilka personuppgifter som behandlas kan du skriftligen begära uppgift om detta på den adress som anges nedan.

Du har också rätt att till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten inge klagomål avseende Advisers behandling av personuppgifter om dig.

Har du frågor om Advisers personuppgiftshantering kan du vända dig till Rasmus Thomsen rasmus@adviser.se.